luni, 17 ianuarie 2011

Fursecurile lui Mos Craciun

Chiar daca Craciunul a trecut, iata si fursecurile lui Mos Craciun, fara de care nu se poate, nu-i asa, sa il asteptam pe Mos.























Ingrediente:
- 150 gr unt; un praf de sare; 100 gr zahar; 300 gr faina; 50 ml lapte, arome; gem pe gustul fiecaruia

Faina, sarea si untul se amesteca, sa adauga zaharul, aromele si lapte cat sa lege aluatul, in functie de tipul da faina folosit se poate sa fie nevoie da mai putin de 50 ml lapte. Se da la rece o ora. Se intinde o foaie groasa de 5mm si se decupeaza dupa dorinta.Se co 10 -12 minute la 180de grade.
Eu i-am facut mosului stelute, pe care le-am lipit cu gem de piersici. Stelutele cu coada sunt decupate din acelasi aluat si sunt glazurate ca zahar(4 liguri zahar pudra si zeama de la o lamaie).
Cred ca mosul a fost foarte multumit, pentru ca a golit farfuria.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu