marți, 16 august 2011

Rafaelo cu blat pufos

Cu ceva timp in urma o colega de serviciu si-a serbat ziua de nastere si printre altele a adus prajituri Rafaelo. O prajiturica fina, cu cocos, pe care dupa o cercetare scurta pe net am gasit-o in mai multe variante. Postez azi prima dintre variantele incercate: Rafaelo cu blat pufos






Pentru blat aveti nevoie de: 4 oua intregi, 100 gr zahar, 50 gr faina, 50 gr nuca de cocos, sucul de la doua portocale mari.
Intr-un castron se amesteca faina cu fulgii de cocos. Ouale si zaharul se bat impreuna pana cand compozitia isi tripleaza volumul si devine pufoasa. Se adauga mixul de fulgi de cocos si faina in ploaie, amestecand usor cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule. Se coace in tava unsa cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din tava si cand s-a racit complet se insiropeaza cu sucul de portocale.


Crema: 500 ml lapte, 150 gr zahar, 100 gr amidon de porumb, 50 ml lichior de cocos, o lingurita coaja rasa de portocala, 400 ml smantana pentru frisca, doua-trei linguri nuca de cocos deshidratata. Amidonul se desface in doua-trei linguri de lapte rece, se adauga zaharul si se amesteca bine. Restul de la lapte se pune la fiert si can incepe sa dea in clocot se adauga laptele cu amidon si zahar. Se transfera vasul pe baie de abur si se fierbe pana cand compozitia devine cremoasa. Se ia de pe foc, se adauga lichiorul de cocos si se acopera cu folie alimentara direct pe crema. Se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se bate pana devine spumoasa, se adauga o lingura de zahar pudra si se mai bate putin, cu atentie sa nu se transforme in unt. In crema de lapte racita se incorporeaza doua-trei linguri de frisca, restul se pastreaza pentru ornat.
Peste blat se pune crema, se niveleaza, se acopera cu frisca si se presara deasupra fulgii de cocos deshidratati. Se da la rece, preferabil pana a doua zi.

Este o prajitura care se mananca rece, tinuta la temperatura camerei isi pierde aspectul si gustul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu