vineri, 4 martie 2011

Cuib de viespi cu cacao





















Ingredinete pentru doua tavi de 20 cm diametru (aluat lucrat la masina de paine):

- 500-550 gr faina, 25 gr drojdie, 3 oua, 250 ml lapte, 50 ml ulei, esenta rom, coaja de la o lamaie, un praf de sare, 100 gr zahar, un galbenus de ou ptr uns.

Crema: 2 albusuri, 100 gr zahar, 2-3 linguri cacao.
Sirop: 125 ml lapte, 100 gr zahar, esenta vanile, se fierb pana se topeste zaharul; cand se stinge aragazul se adauga vanilia.

Turnati pe rand in masina de paine laptele putin incalzit, in care ati topit zaharul, ouale batute usor cu furculita, uleiul, esenta de rom, coaja de lamaie, faina, praful de sare si drojdia. Setati masina la programul ,,Aluat".
In timp ce aluatul este framantat, bateti spuma albusurile cu zaharul pana obtine o spuma tae, amestecati apoi cacaoa in compozitie.
Dupa terminarea programului de framantat rasturnati aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in doua parti egale. Pe masa unsa cu ulei intindeti cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, de aproximativ un cm grosime, pe care o ungeti cu jumatate din cantitatea de albus cu cacao. Rulati si taiati sulul format in 7 parti egale pe care le asezati in forma de floare, cu taietura in sus, in tava unsa si tapetata cu unt si faina sau hartie de copt. Ungeti cu galbenus batut cu o lingura de lapte si dati la cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Scoateti tavile din cuptor, turnati siropul din lapte, zahar si vanilie peste cuiburi si lasati-le apoi inca 10 minute la cuptor, sau pana prind o culoare frumoasa, de zahar caramelizat, deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu