vineri, 21 mai 2010

Cornulete



Avem nevoie de:200 g unt la temperatura camerei, 150 g zahar, un ou mare, 350 grame faina, un praf de sare, esenta de rom, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 200 g rahat, zahar pudra.

Intr-un castron incapator se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, coaja de lamaie si esentele. Se incorporeaza faina. Daca compozitia este prea lipicioasa, mai adaugati cate o lingura de faina, pana puteti aduna aluatul intr-o bila.De obicei mai sunt necesare una-doua linguri de faina. Se formeaza o bila din aluat si se da la rece, invelit in folie alimentara, in jur de o ora.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in patru parti egale. Se intind pe masa patru cercuri, care se taie in triunghiuri egale. Se asaza pe fiecare triunghi o bucatica de rahat, se ruleaza in forma de cornulet si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, circa 20-25 de minute. Se tavalesc in zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu