miercuri, 19 mai 2010

Prajitura Iulia



Blat:4 oua, o cana zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, doua cani faina(toate masurate cu aceeasi cana), 2 linguri cacao, un praf de copt, esenta de rom

Crema: 400 gr ciocolata alba, 400 ml frisca lichida

Glazura: 200 gr ciocolata neagra menaj, 100 ml frisca lichida

Se mixeaza galbenusurile cu zahar si uleiul, pana se dubleaza cantitatea. Se adauga esenta de rom, alternativ faina amesteca cu praful de copt si laptele, pana se incorporeaza toata cantitatea de faina. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in amestecul de oua si faina. Se coace in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, circa 30 de minute.

Ciocolata alba se toaca marunt si se topeste pe baie de aburi impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se bate restul de frisca si se incorporeaza usor in ciocolata topita si racita.

Blatul complet racit se taie in doua. Se intinde toata crema, uniform, pe blatul de jos si se acopera cu blatul ramas. Se trece usor cu facaletul peste blat, pentru uniformizarea stratului de crema.

Se topeste ciocolata neagra de menaj impreuna cu frisca lichida, se lasa sa se racoreasca si se intinde usor peste prajitura. Se da la rece sa se intareasca glazura.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu